Benodigdheden

Voor de fondantcakejes

100 gram zachte roomboter

100 gram witte basterdsuiker

2 eieren maat M

100 gram Ouafae’s koekjesmeelmix

5 gram bakpoeder

snufje zout

Voor het glazuur

150 gram poedersuiker

20 gram water

Roze kleurstof

Extra nodig

Cupcake bakvorm

Bakplaat

IJslepel of lepel

Handmixer

Bakspray

Bereidingswijze

1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 180 ˚C hete luchtstand.

2. Weeg het meel en de bakpoeder af en meng dit samen. Zet even op zij.

3. Klop de boter, de basterdsuiker en snufje zout luchtig op tot het mooi licht van kleur wordt.

4. Voeg dan de eieren toe en klop nog een paar minuten door.

5. Zeef het meelmengsel wat je apart hebt gehouden over het beslag en mix kort door op de laagste stand tot je het meel niet meer ziet. 

6. Vet de cupcake bakvorm in met bakspray en verdeel met een ijsschep of lepel het cakebeslag over 10 vormpjes. 

7. Vet de onderkant van een bakplaat in met bakspray en leg deze op de cupcake bakvorm. Op deze manier krijgen de cakejes een platte bovenkant.

8. Leg de bakvorm op een rooster in het midden van de oven en bak in circa 15 minuten goudbruin.

9. Haal de bakvorm uit de oven en verwijder voorzichtig de bakplaat. Haal de cakejes uit de vorm. Leg de cakes omgekeerd op een rooster om af te laten koelen.

10. Meng voor het glazuur de poedersuiker met een druppel roze kleurstof en het water. Smeer dan met een mesje een dun laagje glazuur op elk cakeje en laat dit uitharden. Doop daarna de bovenkant van de cakejes om de beurt nogmaals in het roze glazuur. (Voeg eventueel een paar druppels water toe mocht de glazuur weer hard zijn geworden. Laat het glazuur uitharden. Dit proces zorgt ervoor dat er geen kruimels in het glazuur komen.

 

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten